top of page

KäPalle ELL-mestaruus Mariuksen hattutempulla!

KäPa 04 United on kauden 2018 P14-ikäluokan Etelä-länsiliigan mestari! Kultamitalit varmistuivat viimeisen kierroksen klassikkojännärissä HJK:ta vastaan.

Lähtökohdat otteluun olivat mahdollisimman kutkuttavat, sillä sekä KäPalla että HJK:lla oli mahdollisuus voitolla ottaa sarjan ykkössija itselleen. KäPalle olisi riittänyt tasapelikin, mutta kotijoukkue ei lähtenyt hakemaan 0-0:aa, vaan pisti täyden höyryn päälle heti alkuvihellyksestä lähtien. Kun peliä oli pelattu neljä minuuttia, KäPa johti jo 2-0. Molemmat osumat laukoi oikealta laidalta hyvin maalipaikoille läpi ottelun noussut Marius. Ensin kova volley Jessen syötöstä yllätti HJK-molarin, ja heti perään sijoitus alakulmaan Turen ristipallosta painui myös maaliverkkoon.

KäPan salama-alun jälkeen peli tasoittui, eikä kumpikaan luonut pitkään aikaan kovin vaarallisia maalipaikkoja. Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan Urhon purkupallo kimpoili epäonnisesti HJK-hyökkääjälle ja siitä edelleen kohti tyhjää KäPa-maalia. Luka ehti kuitenkin juuri ja juuri siivoamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille, joten KäPa pääsi tauolle turvallisen tuntuisessa 2-0-johdossa.

Toisella puoliajalla HJK tiivisti otettaan pelistä, mutta ensimmäisenä maalin makuun pääsi KäPan Marius, joka ujutti hattutempun täydentäneen kolmannen maalinsa pienestä kulmasta kesken hyvän HJK-jakson. Nyt HJK tarvitsi jo neljä maalia ELL-mestaruuteen. Peliakaa oli jäljellä enää alle puoli tuntia, mutta Klubi ei luovuttanut. Pian verkot heiluivatkin KäPan päädyssä, kun HJK runnoi nopeaan tahtiin kaksi maalia kulmatilanteista.

Hetkeä myöhemmin HJK:n kiri näytti hyytyvän, kun Klubi-toppari joutui vetämään Jesseltä jalat alta toisen keltaisen kortin arvoisesti. Vajaallakin HJK jaksoi kuitenkin hakea tasoitusta. Noin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Klubin liukas laituri pääsi etenemään KäPan boksiin. Kun Joonaksen taklaus tulkittiin rankkarin arvoiseksi, Luka joutui jälleen 04U:n maalilla kovaan paikkaan. Tasoitus olisi merkinnyt takuuvarmaa paniikkimylläkkää KäPan päätyyn, mutta Lukan eleetön venytys alakulmasta pelasti käpyläläiset.

Torjutun pilkun jälkeen KäPa sai pelin jälleen hallintaansa. Viimeiset minuutit pelattiin viileän varmasti, ja kun tuomarin määräämää lisäaikaakin oli kellossa jo yli kolme minuuttia, vapautti Jessen oivaltava poikittaissyöttö Ukon jalan hirmukanuunaan. Vastustamaton pommi löysi tiensä yli kahdestakymmenestä metristä aivan vasempaan ylänurkkaan ja sinetöi lopullisesti KäPan voiton ja ELL-mestaruuden.

Oli aika rynnätä kentälle juhlimaan kultamitaleja P14-ikäluokan kovimmassa sarjassa! Mikä hieno päätös KäPa 04 Unitedin uskomattoman menestyksekkäälle kaudelle!

Onnea pojat! Onnittelut ja suurkiitokset myös erinomaista työtä tehneelle valmennuskaksikolle, Jesselle ja Jukalle, jotka jatkavat nyt uusiin haasteisiin 04U:n siirtyessä syyslomalle ja edelleen kohti uutta kautta! Kiitokset myös runsaslukuiselle fanijoukolle, joka jaksoi kannustaa ja iloita yhdessä joukkueen kanssa koko pitkän kauden!